Opozorilo, lažna stran eUprave

Od 19. aprila, 2022 Novice

Z ministrstva za javno upravo so sporočili, da se je na spletu pojavila lažna spletna stran državnega portala eUprava. Uporabnike prosijo, da je ne uporabljajo, ker obstaja možnost kraje podatkov.

Z ministrstva za javno upravo so sporočili, da je bila strokovna ekipa direktorata za informatiko na ministrstvu obveščena, da se je na spletu pojavila lažna spletna stran državnega portala eUprava, ki se nahaja na povezavi *https://euprava-vd.si/*.

Dodali so, da je na prvi pogled omenjena lažna stran videti povsem enako kot avtentični portal eUprava, zato lahko uporabnika zlahka zavede.

“Vse uporabnike prosimo, da lažne spletne strani ne uporabljajo, ker obstaja možnost kraje podatkov. Naši varnostni inženirji so nemudoma po tem, ko so prejeli obvestilo o pojavu lažne spletne strani portala eUprava, pristopili k preverjanju in zbiranju podatkov o omenjeni lažni spletni strani in bodo naredili vse, da zaščitijo uporabnike in preprečijo morebitne negativne posledice uporabe omenjenega neavtentičnega portala,” so še sporočili z ministrstva.