Digitalna transformacija za

Pametne skupnosti

Ponudba orodij, storitev in podpore za pametne skupnosti

4P DIH povezuje in pomaga opolnomočiti skupnosti z boljšimi digitalnimi orodji za krepitev inovacijskih, organizacijskih in demokratičnih potencialov malih in velikih pametnih skupnosti.

Znanje

Gradiva

Tu smo za vas zbrali raznovrstna gradiva, povezana s poslanstvom in dejavnostjo 4PDIH-a (digitalizacija organizacij, občin, podjetij, javne uprave). Gradiva so namenjena javnosti in so nastala v okviru delavnic, konferenc in delovnih srečanj, ki obravnavajo relevantna področja digitalizacije. Med kategorijami: mesta in skupnosti, podjetja, javna uprava, izobraževanje in splošna raba izberite postavko mesta in skupnosti ali splošna raba.

Odpri gradiva

Dobre prakse

Katalog je nastal z namenom, da širši javnosti predstavimo dobre prakse iz Slovenije in tujine. Gre za seznam primerov uspešnih praks, povezanih z digitalizacijo mest, občin, podjetij, javne uprave, storitev in skupnosti. Namenjen je zainteresirani javnosti, načrtovalcem ukrepov na področju digitalizacije in ponudnikom povezanih storitev.

Odpri dobre prakse

Spletna dostopnost

Dostopnost in univerzalna uporabnost sta dva od temeljev, potrebnih za demokratizacijo spleta. Zato morata biti tudi vodilni točki vsakega poštenega pristopa k digitalizaciji.

Odpri gradiva

Orodja

Produktivnost na daljavo

V času epidemije bolezni covid-19 sta bila med drugim uvedena tudi ukrep samoizolacije in vzdrževanje fizične distance. Kjer je tehnologija to omogočala, so različne organizacije začele delo in poučevanje izvajati od doma. V tem času smo zato pripravili seznam preprostih in dostopnih orodij z različnih področij, ki pomagajo pri koordinaciji dela in učinkovitem sodelovanju.

Odpri sezam orodij za produktivnost na daljavo

Življenje na daljavo

Epidemija covid-19 je zahtevala mnoge prilagoditve tudi pri vsakdanjih opravilih. Nekatere prilagoditve omogoča sodobna digitalna tehnologija, prav vse pa terjajo sodelovanje in solidarnost ljudi. Za vas smo pripravili seznam ponudnikov, ki omogočajo dostavo, lokalni prevzem živil in druge storitve, ki so še kako prišle prav v času karantene, prav gotovo pa so koristne tudi v običajnih razmerah.

Odpri sezam orodij za produktivnost na daljavo