Spletni seminarji za Skupnost občin Slovenije

V času epidemije covid-19 spomladi 2020 se je način dela spremenil tudi za občine. Da bi jim pomagali pri teh izzivih, smo v 4PDIH v sodelovanju z Skupnostjo občin Slovenije pripravili spletne seminarje z nasveti in praktičnimi prikazi organizacije in izvedbe spletnih sodelovanj na sestankih organov, služb in skupin, ki nudijo pomembne javne storitve v svojih skupnostih.

Spodaj najdete do sedaj izvedene spletne seminarje.

Spletni seminarji za občine: Organizacija spletnih srečanj

V 4PDIH smo v sodelovanju z Skupnostjo občin Slovenije, Državnim svetom RS in Inštitutom za lokalno samoupravo Maribor za občine pripravili kratek spletni seminar na temo tehničnih in pravno-organizacijskih vidikov sodelovanja na daljavo.

Spletna razprava s pravnim strokovnjakom: Odlok o omejitvi gibanja

Vlada RS je v Uradnem listu dne 29. 3. 2020 objavila Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepovedi gibanja izven občin. V navedenem odloku je bila županom (s sklepom) dana možnost , da določijo način, pogoje dostopa ali prepove dostop na določene javne kraje in površine v občini. Organizirali smo spletno razpravo s pravnim strokovnjakom dr. Boštjanom Brezovnikom, ki je predstavil navedeni odlok in v interaktivni razpravi komentiral najbolj ustrezne ukrepe, ki jih lahko izvedejo občine.

Spletni seminar: Digitalno podpisovanje dokumentov

Delo od doma ima svoje prednosti, marsikoga pa je postavilo tudi pred takšne in drugačne izzive. Nekaj tako preprostega, kot je natisniti dokument in ga lastnoročno podpisati, je brez tiskalnika doma postalo izziv. Rešitev je digitalno podpisovanje dokumentov, seveda če že imate digitalno potrdilo. Vsi, ki že imate digitalne certifikate, lahko z njim podpisujete dokumente. Kako, lahko izveste v spletnem seminarju.