Spletni seminarji za Skupnost občin

V kriznem času Covid-19, se je način dela spremenil tudi za občine. Z željo, da pomagamo premagovati te izzive, pri 4P DIH v sodelovanju z Skupnostjo občin Slovenije za vas pripravljamo spletne seminarje, ki obsegajo nasvete in praktične prikaze organizacije primerne oblike spletnega sodelovanja pri sestankih različnih organov, služb in skupin, ki nudijo pomembne javne storitve svoji skupnosti.

Spodaj je na voljo seznam že izvedenih spletnih seminarjev.

Webinar za občine – Organizacija spletnih srečanj

V 4P DIH smo v sodelovanju z Skupnosti Občin Slovenije, Državnim Svetom RS in Inštitutom za lokalno samoupravo Maribor, za pripravili kratek webinar (spletni seminar) na temo tehničnih in pravno-organizacijskih vidikov sodelovanja na daljavo.

Odlok o omejitvi gibanja – online razprava s pravnim strokovnjakom

Vlada RS je v Uradnem listu dne 29.3 objavila Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepovedi gibanja izven občin. V navedenem odloku je bila dana možnost županom (s sklepom) , da določi način, pogoje dostopa ali prepove dostop na določene javne kraje in površine v občini. Organizirali smo online razpravo s pravnim strokovnjakom dr. Boštjanom Brezovnikom, ki je predstavil ta odlok in  v interaktivni razpravi komentiral najprimernejše možne ukrepe občin.

Webinar – Digitalno podpisovanje dokumentov

Delo od doma ima svoje prednosti in pomanjkljivosti, mnoge od nas je postavilo pred takšne in drugačne izzive. Nekaj tako preprostega, kot je natisniti dokument in ga lastnoročno podpisati, je brez tiskalnika doma postalo izziv. Rešitev je digitalno podpisovanje dokumentov, seveda če že imate digitalno potrdilo. Vsi, ki že imate digitalne certifikate, lahko z njim podpisujete dokumente. Kako, boste izvedeli na dogodku.