Tisti bralci in bralke novic 4PDIH, ki ste se udeležili katere od delavnic o digitalnih potrebah občin, ki smo jih organizirali letos, ste se z metodologijo SEROI+ že spoznali, sedaj pa vse z veseljem obveščamo, da je spletno orodje zainteresiranim (občine, podjetja, državni organi, nevladne organizacije ipd.) na voljo tudi v slovenskem jeziku: 

Metodologija in orodje SEROI+

Orodje SEROI+ združuje ocenjevanje družbeno-ekonomskega in okoljskega donosa naložb s konceptom odprtega inoviranja (ang. Social and Economic Return on Investment with Open Innovation). Povedano nekoliko drugače: omogoča vsem načrtovalcem in načrtovalkam rešitev, da pri snovanju izdelkov in storitev v skupnosti in za skupnost upoštevajo vse deležnike ter njihove potrebe, skrbi in tudi sposobnosti in vire, ki jih k rešitvi lahko prispevajo.

Metodologija in digitalno orodje pomagata organizacijam načrtovati nove rešitve in poseči po dodani vrednosti s pomočjo participativnega pristopa, odprtega inoviranja in novih tehnologij. Na tak način nudita podporo javnim in zasebnim subjektom pri izbiri, razvoju in oblikovanju novih izdelkov in storitev, ki v največji možni meri ustrezajo potrebam njihovih skupnosti.

Orodje je nastalo v okviru projekta Interreg Europe ERUDITE, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

Vabljeni, da orodje preizkusite na idejah, ki jih razvijate v svojih skupnostih, ter nam podate tudi svoje komentarje in vtise ob uporabi.

Pusti odgovor