Digitalna inovacijska stičišča (ang. digital innovation hubs – DIHs), kot je 4PDIH, so organizacije, ki med drugimi svojimi aktivnostmi podpirajo digitalno preobrazbo malih in srednje velikih podjetij (MSP-jev) in javnega sektorja. Omogočajo dostop do tehničnega strokovnega znanja in eksperimentiranja (“preizkus pred vlaganjem”) pa tudi do inovacijskih storitev, kot so svetovanje o financiranju, usposabljanje in razvoj veščin, ki so potrebni za uspešno digitalno preobrazbo.

Pandemija COVID-19 je nazorno pokazala, da morajo javne uprave pospešiti digitalno preobrazbo, da se bodo lahko učinkovito odzivale na sedanje in prihodnje krize ter nepredvidene dogodke. Naj gre za testiranje orodja za analitično obdelavo podatkov z umetno inteligenco ali oblikovanje celovite digitalne strategije, se mesta in občine zaradi različnih razlogov pogosto težko odločijo za določenega dobavitelja ali rešitev.

Spletni seminar, ki bo potekal jutri, 30. aprila 2020, bo iskal odgovore ne njihove zagate pod naslovom ‘Kako lahko digitalna inovacijska stičišča pomagajo pri prehodu k pametnim mestom?’

Več informacij najdete tukaj (v angleščini).

Pusti odgovor