V četrtek, 28. maja 2020, ob 16. uri bo potekal spletni seminar z naslovom Po izrednem stanju: kako mesta sodelujejo z državljani pri odpiranju dejavnosti?’, med izvrstnimi govorci in govorkami pa bo pri njem sodelovala tudi vodja 4PDIH-a, dr. Emilija Stojmenova Duh.

Po dveh mesecih zaprtja, zaznamovanega s strogimi odredbami »ostanimo doma«, ki so veljale ali še veljajo za evropske državljane, se namreč večina držav postopoma odpira.

Mesta so bila v ospredju te krize. Ko so nacionalne vlade odredile zaprtje, so morala mesta vzpostaviti službe za nujno pomoč za državljane. Zdaj sodelujejo z državljani, da zagotovijo, da bo to odpiranje trajnostno naravnano.

Milano je morda najbolj presenetljiv primer. Kot prva evropska metropola, ki je 8. marca bila pod popolno omejitvijo gibanja, je tamkajšnja lokalna vlada vse svoje storitve omogočila digitalno. Danes z uporabo platform za sodelovanje in napredne analize podatkov sooblikuje strategijo za odpiranje z državljani.

Govorci in govorke bodo v nadvse aktualni debati razpravljali zlasti o tem, kako vodilna mesta uporabljajo digitalne kanale za pomoč državljanom in kako lahko sodelujejo z državljani pri trajnostnem odpiranju. Dr. Stojmenova Duh bo pri tem posredovala zlasti izkušnje in dejavnosti 4PDIH-a za pomoč državljanom v času trajanja epidemije.

REGISTRACIJA NA DOGODEK

Pusti odgovor