Comtrade CDS d.o.o.

Od 16. decembra, 2020 Ponudba podjetja

Podjetje:

Comtrade CDS d.o.o.

 

Vrsta podjetja:

Veliko podjetje (250+ zaposlenih)

Kontakt:

Spletna stran:

Področja ponudbe občinam:

  • Upravljanje z viri in infrastrukturo,
  • Mobilnost, logistika in transport

Povezljivost s platformo FIWARE:

Da

Ponudba svetovanja občinam:

Da

Opis storitve namenjene občinam:

Opis storitev svetovanja:
Pomoč pri oblikovanju poslovnih modelov, tehničnih standardov in arhitekture na področju pametnih mest in skupnosti (FIWARE, OASC MIM L1, L2, …).

Opis platforme Comtrade Smart City:
Comtrade je skupaj s partnerji izdelal interoperabilno platformo pametnega mesta, ki je skladna z zahtevanimi standardi interoperabilnosti OASC MIM L1 in L2 in na katero lahko posamezne občine dodajajo svoje rešitve na učinkovit način in s tem tvorijo ekosistem povezanih rešitev, ki z medsebojnim povezovanjem tvorijo novonastale verige vrednosti.

V okviru platforme Comtrade Smart City sta podprti domeni: 1) domena mobilnosti: podpora multi-modalne mobilnosti (združevanje javnih in zasebnih ponudnikov prevoza v enovito storitev: avtobusni prevozi, vlakovni prevozi, eBike, eTaxi, …) dodatno pa še podporo pametnih parkirišč, podporo optimizacije prometnih tokov v mestu, občini, …. 2) domena energetike in infrastrukture: celovit sistem za spremljanje porabe energije, s pametnim krmiljenjem, ki omogoča prihranke na stroških.

Zaradi modularne zasnove platforme Comtrade Smart City omogoča tehnično integracijo obstoječih ponudnikov prevozov v občini v platformo, tako da lahko na platformi občina uporablja lastne ponudnike mobilnosti, s katerimi že sodeluje.

Reference storitev svetovanja:
Comtrade predstavlja enega ključnih partnerjev, kateri pod okriljem GZS, SRIP PMiS / IKT HM, ZIT sooblikujejo prihodnost družbe v okviru pametnih mest in skupinosti in udejanjajo njeno digitalizacijo. V okviru sodelovanja je Comtrade vključen v različne delovne skupine, ki postavljajo in sooblikujejo tako poslovne kot tudi tehnične standarde prihodnjih urbanih platform, ki bodo s pomočjo interoperabilnostnih standardov omogočilo povezovanje različnih domenskih rešitev v nove, prej nepredstavljive sestavljene rešitve pametne družbe.

Reference platforme Comtrade Smart City:

Comtrade je dinamična in dobro uveljavljena skupina tehnoloških podjetij s 30-letnimi izkušnjami na področju inovacij in stalnega razvoja. Ustanovljeno kot podjetje za programski inženiring in storitve, danes stoji v ospredju industrije v jugovzhodni Evropi in ponuja visoko kakovostne prodajne in lastniške programske rešitve ter izjemne storitve sistemske integracije za izboljšanje digitalne transformacije med industrijskimi panogami.
Comtrade je organiziran kot holding in deluje kot inkubator novih in naprednih tehnologij. V sodelovanju z vrhunskimi svetovnimi ponudniki kot ponudnik storitev je podjetje osredotočeno na to, da vsaka stranka prejme visokokakovostne informacijske rešitve, da bi izboljšala učinkovitost.

V okviru pametnih mest in skupnosti Comtrade sodeluje v večjem številu projektov na področju IOT, energetike in mobilnosti in s svojim širokim znanjem predstavlja zaupanja vrednega partnerja za digitialno preobrazbo občin.

a.) Občina Maribor

b.) Nova KBM, UKC Ljubljana, UKC Maribor Ludwig Boltzmann Gesellschaft (ShakeSpeare® DMS and BPM: central platform), Austria Klinikum Höhenried Starnberger See (ShakeSpeare® DMS and BPM: central platform), Germany BRS Rechtsanwaelte AG (ShakeSpeare® DMS and BPM: central platform), Germany Versicherungscheck 360 VSC (ShakeSpeare® DMS and BPM: central platform), Germany Ministry of the Economy – Republic of Slovenia (Market Inspectorate, ShakeSpeare® BPM), Slovenia ProCredit bank Serbia a.d. (ShakeSpeare® BPM in DMS: credit process), Serbia Seltron d.o.o. (ShakeSpeare® BPM in DMS: central platform), Slovenia LPP Group (ShakeSpeare® BPM in DMS: central platform), Slovenia, Serbia, Croatia Lonia d.d. (ShakeSpeare® BPM in DMS: central platform), Croatia

Okvirna cena tipske izvedbe storitve:

/