4PDIH prejel prestižno nagrado na Svetovnem vrhu o informacijski družbi

Od 28. aprila, 2021 3 maja, 2021 Novice

Digitalno inovacijsko stičišče 4PDIH je na Svetovnem vrhu o informacijski družbi (WSIS Forum 2021) prejelo prestižno nagrado WSIS Prize 2021 Champion. Priznanje so si prislužili z uvrstitvijo med top 5 projektov v kategoriji »Etnične dimenzije informacijske družbe (ˮEthical dimensions of the Information Societyˮ). Gre za odmeven dosežek, saj je bilo v konkurenci prijavljenih kar 1270 projektov, strokovna komisija pa je nato izbrala 360 projektov, ki so se uvrstili na spletno glasovanje. Po preštetju glasov je strokovna komisija v vsaki kategoriji razglasila zmagovalno peterico.

4PDIH žanje uspehe tudi v mednarodnem okolju

Digitalno stičišče 4PDIH je na letošnjem WSIS Forum 2021 prejelo odmevno priznanje WSIS Prize 2021 Champion. V hudi konkurenci so se prek spletnega glasovanja v kategoriji »Etnične dimenzije informacijske družbe« uvrstili v najboljšo peterico. Organizatorji foruma so na spletni strani zapisali, da je 4PDIH »primer digitalne transformacije, ki v središče postavlja človeka. V 4PDIH digitalizacijo razumejo v najširšem pomenu besede in jo uvajajo na vseh področjih delovanja. Ob tem se zavedajo, kako pomembno je k digitalizaciji pristopiti trajnostno, saj je le tako mogoče doseči večje premike tako na družbeni kot na tehnološki ter politični ravni.«

Kako poteka WSIS Forum 2021?

WSIS forum je najpomembnejši globalni dogodek na področju vpliva informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) na razvoj družbe, ki ga vsako leto organizirajo prestižne mednarodne organizacije, kot so ITU, UNESCO, UNPD, UNCTAD, ILO, UN WOMEN in mnoge druge. Letošnji forum poteka na daljavo, in sicer na več nivojih ter v več etapah. Med novembrom in februarjem se je na natečaj prijavilo več kot 1270 projektov s celega sveta, strokovna komisija pa je nato nominirala 360 projektov, za katere je bilo mogoče glasovati prek spleta. Po preštetju 1,3 milijona glasov je komisija razglasila t. i. WSIS Prize 2021 Champions, absolutni zmagovalci oz. WSIS Prizes 2021 Winners pa bodo znani v zadnjem tednu foruma, tj. med 17. in 21. majem.
Več informacij je na voljo na spletni strani WSIS Forum 2021.