Na tretjem javnem razpisu EUHUBS4DATA na voljo 1,08 milijona evrov

Od 22. septembra, 2022 18 oktobra, 2022 Novice

V sklopu projekta EUHUBS4DATA se je odprl tretji javni razpis za sofinanciranje in podporo novim 18 izbranim eksperimentom, ki jih lahko predlagajo mala in srednja podjetja ter podjetniki. Razpis v skupni vrednosti 1,08 milijona € je odprt od 7.9. do 9.11.2022.

Projekt EUHUBS4DATA, ki traja od 1.9.2020 do 31.12.2023, je financiran s strani raziskovalno-inovacijskega programa Horizon 2020 in naslavlja problematiko pomanjkanja podatkovno podprtih inovacij MSP-jev na evropskih tleh. Z njim se vzpostavlja Evropska zveza masovnopodatkovnih digitalnih inovacijskih stičišč s ciljem, da postane referenčni instrument za na podatkih osnovano čezmejno preizkušanje in inovacije. Pod okriljem projekta nastali evropski katalog podatkov in na podatkih osnovanih storitev je na voljo evropskim MSP-jem, zagonskim podjetjem in podjetnikom preko digitalnih inovacijskih stičišč (DIH). Konzorcij sestavlja 21 organizacij, Slovenijo pa predstavljata Fakulteta za elektrotehniko ter 4PDIH.

V zadnjem od treh načrtovanih javnih razpisov bo izbranih 18 eksperimentov, kjer je za posamezen eksperiment predvidenih do 60.000€.

Prijavljeni eksperimenti morajo:

  • vključevati najmanj 2 in največ 3 podatkovno podprte storitve iz združenega kataloga, ki jih ponujata najmanj 2 in največ 3 različni DIH-i,
  • uporabiti vsaj en set podatkov, bodisi iz kataloga projekta ali zunanji,
  • doseči predstavljive rezultate, ki so lahko ponujeni na trgu v obliki inovativnega s podatki podprtega produkta ali storitve.

Izbranim eksperimentom se poleg finančne podpore obeta dostop do najnovejših dognanj na področju podatkovne analitike in naprednih podatkov, tehnično in poslovno mentoriranje ter podpora s strani DIH-ov v vrednosti do 70.000€ na eksperiment. Več informacij o razpisu je na voljo na povezavi https://euhubs4data.eu/3rd-open-call/, poleg tega pa se bo v sredini oktobra odvila delavnica v organizaciji 4PDIH, kjer bo razpis predstavljen bolj podrobno. Vsi zainteresirani za prijavo se lahko že sedaj obrnejo na 4PDIH – kontakt tjasa.jereb@4pdih.com, ki je na voljo za vprašanja in pomoč pri prijavi. Vsekakor pa priporočamo spremljanje novosti na 4PDIH spletni strani ter na naših socialnih omrežjih.

EUHubs4Data organizira informativni spletni seminar, ki bo potekal 25. oktobra 2022, da bi podrobno pojasnili najpomembnejše vidike odprtega razpisa, obseg izvebe in vrednotenje prijav. Na delavnico se prijavite tule: https://idg-inc.zoom.us/webinar/register/WN_FS84ZWk3SgCmNkX_Zcu9mw