Z Googlom razvijamo Slovenijo tudi lokalno: delavnice praktičnih digitalnih veščin za lokalno skupnost

Od 12. novembra, 2021 Novice

4PDIH v sklopu pobude Grow with Google Slovenia vabi na sklop delavnic in usposabljanj za dvig digitalnih veščin pri zaposlenih na občinah ter šolah po vsej Sloveniji.  

COVID-19 je bistveno spremenil način dela in nas prisilil k uporabi digitalnih orodij tako rekoč čez noč. Naučili smo se jih uporabljati, kar pa ne pomeni, da znamo izkoristiti ves potencial, ki ga ponujajo. V 4PDIH smo občinam pomagali pri izvedbi prvih sej občinskih svetov na daljavo, zbrali orodja, ki nam omogočajo delo na daljavo in se srečevali s predstavniki občin ob različnih priložnostih. Vselej je bil izpostavljen problem znanja, pomanjkanje digitalnih kompetenc zaposlenih in funkcionarjev v lokalni samoupravi ter širši lokalni skupnosti, prav tako so bili čez noč pred izziv digitalnih veščin postavljeni učitelji ter ravnatelji. Te izzive je po pomembnosti in potrebi po dvigu digitalnih kompetenc slovenskih občin in šol prepoznal Google, ter podprl sodelovanje s 4PDIH v pobudi“Grow with Google Slovenia: z Googlom razvijamo Slovenijo”.

V sklopu iniciative GwG Slovenia bomo do konca letošnjega leta izvedli sklop delavnic za:

  • zaposlene na občinah in javnih zavodih, ter
  • šole (učitelji, ravnatelji).

Delavnice se izvajajo prek spleta in obsegajo 90 minut. Zastavljene so na praktičen način, kjer bomo skozi konkretne teme spoznavali nova orodja, znanja in pridobivali veščine in izkušnje, da lahko naše delo in življenje še bolj obogatimo s kreativnostjo ter nenazadnje tudi povečamo učinkovitost.

Z nami bodo izkušeni slovenski strokovnjaki, ki bodo delili svoja znanja, izkušnje in dobre prakse, ter odgovorili na vsa morebitna vprašanja na obravnavano temo.

Udeležba na delavnici je brezplačna, možno je pridobiti potrdilo o udeležbi.

Seznam delavnic je na voljo TUKAJ, kjer se lahko tudi prijavite na posamezno delavnico.

Vabljeni k prijavi in deljenju povabila med zainteresirano javnost.

V primeru dodatnih informacij se obrnite na: