Sistem rešitev, primarno implementiran na znamenitih kalifornijskih vinorodnih območjih, je namenjen optimizaciji kmetijskih, konkretno vinogradniških, opravil.

Deluje prvenstveno na osnovi senzorjev, povezanih z Vinduino R4, senzorsko brezžično postajo, ki jo napaja sončna energija. Namenjena je nemotenemu obratovanju, in sicer zbira podatke o temperaturi in vlažnosti zemlje, ki jih vsakih 15 minut sporoča prek tehnologije LoRa.

Ta pridelovalcem olajša upravljanje vinogradov, saj rešitev Vinduino v vinogradu pomeni, da imajo pridelovalci v realnem času dostop do podatka o ravni vlage v vinogradu, zato lahko nadzirajo vodostaj svojh pridelkov in se hitro odzovejo, če se ravni pod ali nad določenim pragom. Poleg tega lahko pridelovalci avtomatizirajo postopek namakanja.

Senzorji, ki podpirajo LoRa, zaznajo, katere rastline v določenih intervalih potrebujejo vodo, in optimizirajo načrt namakanja. Tako natančno spremljanje pomeni učinkovitejše upravljanje z vodo, več pridelka ter prihranke pri stroških za vodo in delovno silo.