S sistemom zgodnjega opozarjanja, ki temelji na obstoječih vremenskih podatkih, Korejska nacionalna akademija za kmetijske znanosti omogoča kmetom natančno oceno tveganj glede na rastlinske vrste in ponuja praktične rešitve za zaščito pridelkov pred morebitnimi škodljivimi vplivi vremenskih razmer.

Korejska nacionalna akademija za kmetijske znanosti je vzpostavila sistem zgodnjega opozarjanja (EWS) kot rešitev za obvladovanje tveganj za kmetije, ki se soočajo s škodljivimi učinki podnebnih sprememb. Orodje deluje tako, da prevaja meteorološke podatke o vremenskih razmerah v “indeks vremenskega tveganja”, ki je posebej oblikovan za rastlinske vrste in njihovo fazo rasti, kar omogoča natančno oceno tveganja.

Temelji na obstoječih vremenskih napovedih in analizah Korejske meteorološke agencije, kar odpravlja potrebo po dodatnih tehničnih virih. Ko stopnja tveganja doseže prag, ki bi lahko škodoval pridelkom, sistem pošlje opozorilna sporočila neposredno na mobilne telefone kmetov, katerih vsebina ne le ozavešča kmete o bližajočem se tveganju, temveč hkrati ponuja praktične rešitve za zaščito njihovih pridelkov pred morebitno škodo. Orodje je napredno in med drugim ponuja z analizo vremenskih informacij na ravni polja ter ocene tveganj za posamezne pridelke, kar zagotavlja celovit in natančen pristop k obvladovanju podnebnih tveganj v kmetijstvu.