Cork Data Dashboard je spletna baza podatkov, ki občanom, podjetjem in oblikovalcem politik omogoča dostop do informacij o mestu Cork na popolnoma nov način.  Cork Dashboard uporabnikom omogoča dostop do ogromnega  števila javnih podatkov – od informacij o prometu in vremenskih razmerah do kakovosti zraka – na enem mestu in popolnoma brezplačno. Dostop do Corkovih odprtih podatkov najdete na tej spletni strani: www.corkdashboard.ie.

Cork Dashboard (Odprti podatki Corka) je platforma, nastala v okviru projekta Building City Dashboards Project, ki ga izvaja National Centre for Geocomputation, Maynooth University. Projekt je nastal v partnerstvu s Cork Smart Gateway, občino Cork, njenim občinskim svetom in Science Foundation Ireland.

Cork Dashboard pridobiva podatke s strani številnih ponudnikov podatkov, vključno z lokalnimi ustanovami, irskimi prometnimi podatki, centralnim statističnim uradom in številnimi vladnimi službami. Število interaktivnih zemljevidov in naborov podatkov v realnem času  uporabnikom omogoča sprotno spremljanje dogodkov v Corku.

Platforma je bila razvita z odprtokodno tehnologijo, ki je prosto dostopna, zato jo je mogoče uporabiti tudi v drugih mestih.