Cilj projekta je povečanje dostopnosti za vse skupine ljudi ne glede na njihove morebitne funkcionalne oviranosti, starost ali izvor v predelu Albaicín v španskem mestu Granada, da bo predel dostopna vsem. Hkrati spodbuja dostopnost kulturne dediščine ter promocijo pametnega in trajnostnega turizma s pomočjo učinkovitih rešitev IKT.

Da bi zagotovili univerzalno dostopnost in izboljšali mobilnost, so razvili mobilno in spletno aplikacijo, ki omogočata izračun optimalne poti glede na profil mobilnosti uporabnika. Tako lahko osebe z oviranostmi (starejši ali osebe v invalidskih vozičkih) ali družine, ki se premikajo s potisnimi otroškimi vozički, pridobijo informacije o najprimernejši poti skozi to zgodovinsko sosesko. Aplikacija prikazuje topografski profil poti, informacije o morebitnih ovirah, kot so stopnice, pobočja, vrste pločnika, obenem pa ponuja alternativne možnosti in izogibanje potem s stopnicami ali odseki strmih pobočij.

Uporabniki lahko pridobijo tudi različne informacije o avtobusnih postajališčih, taksijih, parkirnih mestih za invalide in turistične informacije. Za dostop do kulturne dediščine so razvili tudi 3D-modele različnih elementov, ki so dostopni na različnih napravah, kot so mobilni telefoni, tablice in osebni računalniki.