Loreburn Housing Association (LHA) je škotsko socialno podjetje, ki zagotavlja cenovno ugodne domove za starejše. Upravlja z več kot 2.500 nepremičninami v (večinoma podeželski) regiji Dumfries & Galloway. Sodeluje z lokalno oblastjo za zdravstvene storitve, da bi starejšim ljudem pomagalo čim dlje živeti neodvisno na njihovih domovih.

Pri starejših je pogosta težava možnost padca, ki ima lahko hude posledice in pomeni drago zdravstveno obravnavo. LHA je zato uvedla rešitev Advanced Risk Modelling for Early Detection (ARMED) s tehnologijo HAS, ki deluje na osnovi oblačne storitve Microsoft Azure. LHA je s sistemom ARMED minimizirala število padcev na nič, prihranki pri stroških pa so ocenjeni na 9,1 milijona funtov (izračun temelji na številu prebivalcev LHA, starejših od 55 let).

ARMED uporablja nosljive, enostavne dostopne tehnologije za merjenje parametrov zdravja, kot so hidracija, kakovost spanja, mobilnost, teža in mišična masa. ARMED deluje v programu Microsoft Azure, kjer ga poganjajo Azure Machine Learning, storitve IoT Azure in Azure SQL Data Warehouse, skupaj s Power BI za napredno vizualizacijo in analizo. Ena od ključnih lastnosti ARMED je ta, da lahko ustvari prilagojena opozorila za različne profile uporabnikov. Ponuja tudi možnost informiranja svojcev, zlasti pa medicinskega osebja.